I fotboll finns olika typer av skor som används av deltagarna beroende på var spelet spelas. Det finns utomhus-, inomhus- och gräsklippare. I jämförelse med andra använder inte inomhusfotbollskor spiked cleats; De använder platt sålar för bättre dragkraft. De har en mycket låg skärning med ytan lite hårdare än vanliga tennisskor.

Oavsett om du spelar inomhusfotboll för skojs skull eller för tävling är det bäst att välja rätt skodon.

Så vilka faktorer måste man tänka på när man köper sin egen utrustning?

För det första är dessa skor av två typer. För att leka på en konstgjord torv behöver du turf inomhusfotbollskor. Mönster är inbyggda i sulorna av dessa för att förhindra glidning. Det finns också vanliga skor för inomhusfotboll som har en hård och platt gummisula. Detta är för fotstöd när du spelar på en hård gymgolv. Dina skor måste alltid vara flexibla men stabilisera samtidigt.

För det andra bör de vara lätta och de får inte klara sig. Solorna ska också vara gjorda av gummi med insidan vadderar för korrekt bågstöd. Resten av skon ska vara läder eftersom den bildar sig till foten samtidigt som ögonblicket kan göras samtidigt. Och eftersom de flesta par har samma övre och mellansula, var noga med att ta särskild uppmärksamhet åt yttersålen på skorna.

För det tredje, eftersom fotbeklädnader för inomhusfotboll är låga och platta ytor jämfört med vanliga gymskor, bär dem på en konstgjord torv som hjälper dig att visa upp dina färdigheter samtidigt som du bibehåller din balans. Kom ihåg att du måste kunna manipulera din fot för att kunna spela så gott som möjligt.