Fotbollsskor sportskor som är specialdesignade för fotbollsspelare. Fotbollskor har stora pinnar eller klyftor på botten som hjälper spelare att gripa ytan. Dessa dubbar hjälper spelarna att enkelt flyttas i önskad position.

Generellt är klyftorna gjorda av gjuten plast eftersom metallklaffar är olagliga eftersom de medför risk för andra spelare. Plastpinnar är rundformade och ger utmärkt grepp på basens hårda lera. Fotbollskor eller fotbollskor kan ha både plast och metallklammer på sulan medan golfskor har metallklammer.

Utbytbara klämmer är det bästa alternativet för fotbollsspelare eller fotbollsspelare. Kläder av fotbollskor kan avlägsnas och bytas ut med en annan typ. Spelare kan välja klyftor enligt deras krav. Dessa dubbar eller klyftor är konstruerade för att ge exakt dragkraft eller grepp, men dessa dubbar ska inte vara så långa eftersom extra långa sudsar kan utgöra en risk för spelaren som knäskada.

Olika tillverkare ger Fotbollsskor av hög kvalitet så att spelarna ska köpa den bästa passformen. Spelare bör hålla vissa poäng i åtanke vid tidpunkten för att köpa fotbollsklubbar. De borde hitta en fotbollsaffär nära deras hem. Spelarna måste känna till exakt sko storlek så att de kan spela bekvämt. De kan också få information från leverantören om aktuell och kommande försäljning på fotbollskor.