Fotboll är en av de mest populära sporten där ute och spelare blir glada snarare än skrämda när de har en match. För varje spelare att ge sitt bästa under matchen borde de ha rätt redskap för spelet. Förutom att du väljer rätt kläder för att passa alla springer och svettningar som följer med spelet, skulle du också behöva göra rätt val av fotbollskor.

De du väljer kanske inte lägger mycket på dina spelkunskaper, men de kommer verkligen att bestämma hur det är möjligt att ta fram dina bästa färdigheter. En obekväma man kommer inte göra mycket rättvisa och det är en boot utformad för din spelstil.

Varje spelare har en annan spelstil och de olika positionerna bör diktera det som är mest idealiskt. Om du är en spelare som klibbar till en viss position, bör du välja de som är avsedda för den positionen när det gäller prestanda. Så vem behöver vad när det gäller skorna? Nedan följer några kategorier av fielders som spelar i olika positioner och behöver olika typer av skor.

Målvakten – Om du är golly, behöver du en med bra dragkraft och en som gör det möjligt för dig att flytta snabbt. En som har en strejkzon som är välstrukturerad gör också det bästa så att sparka ut och bakåt är lätt för dig.

Midfielders –

De behöver de som erbjuder dem kontroll och förmåga att enkelt springa upp och ner fotbollsplanen med maximal komfort.

Försvarare –

De står inför de flesta anfall på planen och de behöver därför kontrollera efter dem som erbjuder det nödvändiga fotskyddet. Det bör också hjälpa dem att uppnå rena pass.

Kontrollera

Dessa är utformade med element som är inriktade på kontroll- och passzoner. De är praktiska för spelare som letar efter snabb kontroll och passerar som är tillräckligt solida.

Fart

Denna kategori av fotbollskor är i allmänhet lätt. De innehåller syntetiska överdelar och minimal design på det hela taget så att de förbli så lätta som möjligt för att hjälpa hastigheten.

Kraft

De anses ha en hjärna på grund av de olika tekniker som används på dem för att lägga till lite oomph i spelet, särskilt när man slår bollarna. Koncentrationen är vanligtvis i strejkzonen.

Arv

Dessa är mer fokuserade på hållbarhet och komfort, därför har de mer läder och mindre teknik.